2toDrive

 

 

Jongeren kunnen op 17 jarige leeftijd het rijbewijs (categorie B) halen. Tot het 18e levensjaar mogen zij onder begeleiding van een coach autorijden.

2todrive is per 1 november 2011 ingevoerd als tijdelijk experiment voor een periode van 6 jaar.


Vanaf 16 jaar kunnen leerlingen zich inschrijven voor het theorie-examen bij het CBR. Bij 2toDrive zijn de exameneisen hetzelfde als bij de reguliere examens. Op 16,5 jarige leeftijd kunnen leerlingen starten met rijlessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een tussentijdse toets af te leggen. Vanaf het 17e levensjaar kunnen leerlingen zich inschrijven voor het praktijkexamen van het CBR. Om het rijexamen te mogen afleggen, is het wel een vereiste dat de leerling in het bezit is van een theoriecertificaat. Als de jongeren slagen voor het rijexamen, krijgen zij ontvangen zij het rijbewijs B. Tot het 18e levensjaar mogen de leerlingen alleen onder begeleiding van een coach autorijden. Vanaf het 18e levensjaar mogen zijn de jongeren bevoegd om zelfstandig te rijden. Het is ook toegestaan om met het behaalde rijbewijs een brommer of scooter te besturen. Hierbij is geen begeleiding vereist van een coach.

 

Eisen voor bestuurder 2toDrive

 

De bestuurder moet na het slagen voor het praktijkexamen tot het 18e levensjaar:

 

-          Voldoen aan de gebruikelijke eisen die aan een bestuurder worden gesteld.

-          In het bezit zijn van een geldig rijbewijs en een begeleiderspas.

-          In het bezit zijn van minimaal 1 geregistreerde begeleider (coach).

-          Er kunnen maximaal 5 coaches op 1 begeleiderspas geregistreerd staan

-          Tot het 18e levensjaar mogen de jongeren alleen autorijden als 1 van deze coaches naast hen zit.

-          De vereiste leeftijdsgrens van een coach is minimaal 27 jaar, en deze moet minimaal 5 jaar in het bezit van een rijbewijs.